Новини

Новий стандарт ISO дозволить зрозуміти, які ж харчові інгредієнти можна вважати «натуральними»

 

Які ж харчові інгредієнти можна вважати «натуральними»? На це питання дає відповідь ISO/TS 19657:2017 «Визначення та технічні критерії для харчових натуральних інгредієнтів». Новий стандарт розглядає визначення та технічні критерії (прийнятні  джерела, матеріали і процеси) для харчових натуральних інгредієнтів.

Детальніше

Харчовиків перевірятимуть без попередження вже з квітня 2018 року

Із квітня 2018 року розпочнуть діяти бiльшiсть положень зaкoну № 2042-VIII (реєстраційний номер законопроекту №0906) «Прo дeржaвний кoнтрoль, який здiйснюється з метою перевірки відповідності законодавства про безпечність та якiсть харчових прoдуктiв i кoрмiв, здoрoв’я та благополуччя твaрин».

Отже мoрaтoрiй i спeцiaльний рeжим прoвeдeння пeрeвiрoк, який дiє для бiльшoстi сфер кoнтрoлю, з квiтня цього року для виробників  харчової продукції дiяти не будe.

Детальніше

Перехід до ISO 9001 та ISO 14001 версій 2015 року

Відповідно до офіційноного повідомлення Міжнародного форуму із акредитації (IAF) органи з оцінки відповідності  починаючи з 15 березня 2018 року повинні проводити усі первинні сертифікації,  нагляди та повторні сертифікації з ISO 9001 та ISO 14001 на відповідність новим редакціям стандартів – ISO 9001:2015 та ISO 14001:2015.

Далі надається для ознайомлення стисле викладення офіційного повідомлення IAF.

Детальніше

Проведено гармонізацію нормативних документів України відповідно до міжнародних стандартів

Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» (ДП «УкрНДНЦ») відповідно до Закону України «Про стандартизацію» від 05.06.2014 № 1315-VII на виконання Програми робіт з національної стандартизації на 2016 рік видало наказ № 204  від 08 липня 2016 року «Про прийняття нормативних документів України, гармонізованих з міжнародними нормативними документами».

Детальніше

Координація робіт з підтвердження відповідності

Координація робіт з підтвердження відповідності

ДОКУМЕНТИ:

1. Рішення НКРЗ від 03.11.2005 № 117 (у редакції рішення НКРЗ від 10.11.2011 № 637), зареєстроване в Міністерстві юстиції України 28 грудня 2005 р. за № 1574/11854
2. ЗАЯВА щодо визначення можливості застосування конкретного типу РЕЗ або ВП  на території України (Документ z1574-05, чинний, поточна редакція — Редакція від 06.11.2014, підстава z1283-14; z1574-05)

Детальніше

Вступив в дію Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів»

Вступив в дію Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів» (офіційно на сайті Верховної Ради України), яким запроваджена нова редакція Закону «Про безпечність та якість харчових продуктів» під назвою «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Детальніше

ISO 9001 в медичних закладах

У зв’язку з введенням в дію Наказу МОЗ України від 20.12.2013 р. № 1116 медичні заклади, що надають  спеціалізовану  та  високоспеціалізовану  медичну допомогу зможуть отримати вищу кваліфікаційну категорію тільки за умови наявності сертифіката про відповідність системи управління якістю, впровадженої у закладі, вимогам національного стандарту ДСТУ ISO 9001.

Детальніше

Введений в дію ДСТУ ISO 9004:2012

Державний стандарт ДСТУ ISO 9004:2012 «Управління задля досягнення сталого успіху організації. Підхід на основі управління якістю» виданий на заміну ДСТУ ISO 9004:2001. Введений в дію на підставі приказу Мінекономрозвитку України от 28.11. 2012 № 1355 з 01.05.2013.

Детальніше