Новини

Новий стандарт ISO дозволить зрозуміти, які ж харчові інгредієнти можна вважати «натуральними»

 

Які ж харчові інгредієнти можна вважати «натуральними»? На це питання дає відповідь ISO/TS 19657:2017 «Визначення та технічні критерії для харчових натуральних інгредієнтів». Новий стандарт розглядає визначення та технічні критерії (прийнятні  джерела, матеріали і процеси) для харчових натуральних інгредієнтів.

 

     Метою створення документа було надання всім зацікавленим сторонам, як працюючим у харчовій промисловості, так і профільним державним організаціям різних країн, інформації про необхідні критерії «натуральності» харчових інгредієнтів, на які можна посилатися на усіх рівнях.

 

     Цей стандарт також пропонує механізми обміну інформацією між підприємствами про харчові інгредієнти, які вважаються «натуральними», що має сприяти поширенню практики справедливого ведення бізнесу в харчовій промисловості і в сфері виробництва напоїв.

      Нажаль дія документу ISO/ТS 19657:2017 не поширюється на механізм донесення інформації про продукт до споживачів (наприклад, за допомогою етикеток на упаковках).