20 вересня 2016 року набув чинності розділ VII Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Відповідно до цього закону всі оператори ринку харчових продуктів мають 3 роки, щоб впровадити систему керування безпекою харчових продуктів НАССР (аналіз ризиків і контролю критичних точок). Ця робота передбачає кілька етапів, залежно від виду діяльності та розміру підприємства. Перші два етапи стосуються великих підприємств. А до 20 вересня 2019 року систему НАССР мають запровадити і на малих виробництвах.

На цьому наголосив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

До 20 вересня 2017 року впровадження НАССР було обов’язковим для боєнь, молокозаводів та підприємств із переробки й виробництва м’яса - тобто продукції, у складі якої є необроблені компоненти тваринного походження.

Наразі завершується другий етап - для виробників готової продукції, яка не містить інгредієнтів тваринного походження, до яких, до прикладу, належать кондитерські фабрики, компанії з переробки й виробництва фруктової та овочевої продукції. Такі підприємства систему НАССР повинні у себе запровадити уже до 20 вересня 2018 року.

До вересня ще є час, щоб впровадити НАССР. Підприємство може виконати ці роботи   своїми силами, а там, де немає чи недостатньо кваліфікації, бізнесу потрібно працювати із консультантами.